Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta. Häll därefter vatten blandat med kalvfond över steken och ös den även några gånger under stekningen
Behåll nätet på kalvsteken och gnid in den med olivolja, salt och vitpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn köttet runt om, någon minut på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.