Polentamed tomat och harissa, spenat ochstekt ägg. Jag tyckte det verkade lite udda att servera ett lösstekt ägg till, men det passade faktiskt riktigt bra ihop med de andra smakerna och konsistenserna
Servera polentanmed grönsakerna och parmesankrämen. Vispa ner polentanoch koka på svag värme under omrörning tills gröten är tjock och släpper från grytans kanter
Det blir stektpolentamed rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Stektpolenta. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
Lägg köttet i den varma buljongen och använder du fläskkött så låt koka ett par minuter men använder du kalv så lägg i köttet och låt det bara dra i eftervärmen medan du gör potatisen
Tillsätt polentanoch rör hela tiden i botten medan den kokar. Slå ut polentan i en oljad form. Koka upp Touch of Taste kycklingfond med vatten och mjölk
Och dessutom, om den redan från början ska stekas går det lättare med en tjockare och lite stabbigare polentagröt än den krämiga och lösa varianten, vilken jag för övrigt tycker är godare att äta
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.