Sila av skalen och koka samman buljongen till 1 dl. Fiskburgarna är tillbaka i ny tappning. Vi bjuder dem vid detta tillfälle med en leb räksås och ris
Tillsätt buljongen och låt sedan sjuda ned till ungefär hälften. Rökt majskyckling 1 hel majskyckling 3 dl vitlöksmarinad Gräddig äppelsås 25 g smör 1 rödgrönt äpple av Katjatyp 3/4 fint hackad gul lök 1,5 msk mörkt muscovadosocker 4 dl kycklingbuljong 5 dl vispgrädde Gör så här
Soppas och salladen serverades tillsammans med kokt basmatiris, alla dessa tre rätterna tog ca 40 minuter att tillaga, dessa recept är för ca 4 personer. 1 köttbuljong. 1 grönsaksbuljong. Häll i tomatpurén, buljongerna samt alla kryddor och blanda väl, sänk sedan värmen till medelvärme och låt koka med locket på glänt i 30 minuter. 1 köttbuljong 1 grönsaksbuljong 4 msk tomatpuré
Koka riset tillsammans med två buljongtärningar. Riset har fått koka i buljong och hällts i formen. 6 port kokt basmatiris. 2 tärningar grönsaksbuljong. 6 port kokt basmatiris. 2 tärningar grönsaksbuljong
Jag använde blötlagda gröna linser och vitt basmatiris. 1 buljongtärning eller 1,5 tsk pulverbuljong, gärna ekologisk och jästfri tex Biofoods Lantbuljong…. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. Tillsätt vatten, buljong och blötlagda linser, koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. 1 buljongtärning eller 1,5 tsk pulverbuljong, gärna ekologisk och jästfri tex Biofoods Lantbuljong…. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn
Servera med basmatiris. 1 hönsbuljongtärning. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. 1 hönsbuljongtärning
Servera med osaltat basmatiris. Ta en liten kastrull och värm upp på medelvärme, häll i sesamolja, ingefära, sambal oelek, sweet chilisås vitlök och chiliflakes, låt det precis bli hett, slå på buljong, soyasås, honung och risvinäger, rör tills det börjar sjuda
Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). 1 gula lökr, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar. Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. 3 dl basmatiris. 6 dl hönsbuljong