Smaksätt med pressad citron, kryddor och pressade vitlöksklyftor. Stek aubergineskalen lätt på båda sidor i lite olja, så att de får en aning färg och lägg i ugnsform
Blanda sist i nötter, torkad eller färsk hackad persilja, smaksätt med pressad citron och ev. Stek aubergineskalen i ghee/smör på båda sidor så att de får lite färg och mjuknar något, lägg i ugnsform
Grillad aubergine. Skiva auberginerna i cm tjocka skivor. 2 aubergine. 1 msk pressad citron. Tomatsalsa. Dela tomater och gröp ur kärnorna, tärna tomatköttet fint
Idag gjorde jag aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta. Skär två aubergine i skivor. Blanda en halv burk ricotta med rivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar
För detta recept krävs ett besök till en orientalisk butik för att hitta torkade aubergine skal som oftas packeteras i en genomskinlig påse och de är små och stenhårda samt granatäpple sirap