Idag testar vi auberginemed nötfärsblandning, rätter i ugnen är perfekta, tycker jag. Lägg i färsen och vänd runt med en gaffel till dess att köttet är genomstekt
Häll upp bulguren i en skål, toppa medköttfärsen, haricots verts och halva körsbärstomater. Bryn vitlöksklyftan (pressad) tillsammans med salt och peppar
Servera biffarna ovanpå aubergineskivornamed tomatsås ochbulgur eller pasta. Håll biffarna varma medan du steker/grillar aubergineskivorna på hög värme i olivolja tills de får färg
Här gjorde jag nyttig sallad medaubergine, blomkål ochbulgurmed grekisk fårost. Här valde jag fräsa aubergin i lite olivolja och rosta blomkål i ugnen först och sedan blandade med samtliga ingredienser till en varm sallad
Här gjorde jag nyttig sallad medaubergine, blomkål ochbulgurmed grekisk fårost. Här valde jag fräsa aubergin i lite olivolja och rosta blomkål i ugnen först och sedan blandade med samtliga ingredienser till en varm sallad
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.