Skala och skiva ingefäran. Koka upp den med vatten och socker. Koka ca 5 minuter. Låt svalna. Skär bort apelsinskalen så att apelsinerna blir hinnfria runtom
Här fänkåls- och apelsinsallad. ½ msk finriven försk ingefära. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Jag serverade sedan med kokt potatis, salladskål, gurka och apelsinsallad. Ingefära. Jag stekte sedan ca häften av zesten och all ingefära i en kastrull
Het sojakyckling med ingefära, vildrisblandning och apelsinsallad Dessert. Sojakyckling med ingefära, vildrisblandning och apelsinsallad, 4 port1 hel kyckling, helst ekologiskMarinad/sås. 2 dl vitt vin½ dl japansk soja2½ dl kycklingbuljong2 tsk malen ingefäraca 2 cm riven färsk ingefära½ tsk oreganoSaft och skal från ½ apelsin1 tsk sambal oelek1 msk farinsocker2 vitlöksklyftorSalt och svartpeppar½ dl olja1 knippe vårlök eller ½ purjolök (det gröna), finskuren4 portioner vildrisblandning1 paket blandade salladsblad2 apelsiner1 rödlök1 granatäpple, kärnornaDressing. Sojakyckling med ingefära, vildrisblandning och apelsinsallad, 4 port
Grädde och en apelsinsallad som vi gjort tidigare fungerar alldeles utmärkt men det gör också glass. Till chokladfondanterna använde jag mitt gamla vanliga recept, men tillsatte ca 1 tsk kanel, ½tsk ingefära, ½ tsk nejlika och en liten skvätt med kardemumma i smeten (till sex personer)
I dag är det dags att lägga till en apelsinsallad i receptsamlingen och över den häller vi en smakrik dressing, ja över salladen alltså - inte receptsamlingen
ex marinerad morot och apelsinsallad. Till dessa biffar passar det väldigt bra med en sallad med frisk smak från apelsin och citronrapsolja och lite hetta från färsk ingefära
Ibland lägger jag i en bit färsk eller torkad ingefära för extra smak och hetta. Till den serverar jag framför allt i juletid min kryddiga apelsinsallad som du sett i inlägg tidigare
När sockret börjar smälta och bli brunt, häll i buljong, vinäger, lök, ingefära och chilipeppar. Servera gärna med apelsinsallad och ris eller råstekt potatis
5 cm färsk ingefära. Skär både orange och vitt skal från apelsinerna med vass kniv. Håll en skalad apelsin i taget i kupad hand och skär loss klyftorna mellan hinnorna med riktigt vass kniv i andra handen
Ibland lägger jag i en bit färsk eller torkad ingefära för extra smak och hetta. Det är egentligen väldigt enkelt att göra en underbart god apelsinsallad