Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera medblodpudding och lingonsylt. Ni äter väl blodpudding en gång per vecka nu hoppas jag. När jag gick på låg- och mellanstadiet och vi fick blodpudding i bamba hoppade jag över potatisbullarna
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Stek blodpuddingen och sidfläsket i smör, smaksätt med kryddblandningen. Många har nog dåliga upplevelser av blodpudding från skolmatsalen men detta recept piggar upp den ganska tråkiga rätten
Sila blodet och blanda det med ölen (eller buljongen) och rågmjölet. Skala och finhacka löken och tillsätt med alla övriga ingredienser utom späcket och äpplet
Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur. Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor
Vad sägs om en apelsinsalladmed smak av jul - den går inte av för hackor vill jag lova. Jag ska vara ledig över jul, i alla fall ett par dagar och spenderna dem tillsammans med min familj och släkt
Sila blodet, vispa det med ölen. Så har jag testat på att göra egen Blodpudding. Hyvlade lite vitkål med osthyveln och lingonsylt är också väldigt gott till
Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern
Det enda som är tråkigt medblodpudding är själva tillagningen. Häromkvällen tillagades blodpudding i Vardagspulsköket och det är något vi äter altför sällan insåg jag då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.