Så vill du smaka den marmeladen kan du laga den med iberisk ost severat på bröd som frukost eller också som en spansk tapa med en tapa med skinka, karamelliserad lök och granatäpplekärnor eller en tapa med olivröra
När jag var tonåring åt jag apk-limpmacka med makrill i tomatsås och apelsinmarmelad. Så enkelt och nyttigt tillsammans med kokt ägg eller äggröra till exempel, eller till keso med hackad rödlök och färsk persilja
Tillsätt löken, moroten och sellerin och stek tills de är mjuka och börjar ta färg. 2 tsk smör4 skivor bacon, strimlad1 gul lök, hackad1 morot, tärnad2 stjälkar selleri, i bitar1 msk konjak2 msk grand marnier1. 5 dl kycklingbuljong4 apelsiner, pressade2 tsk apelsinmarmelad utan skal1. 1 gul lök. 2 tsk apelsinmarmelad
Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmeladen. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad
Till huvudrätt åt vi jerkmarinerad kalvytterfilé med äppelavokadosallad, syrad lök och ris. Den syrade rödlöken bestod av fyra tunt skivade rödlökar som "marinerats" i en sockerlag
Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefära i pannan och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmelad. 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 cm färsk ingefära. 1 msk apelsinmarmelad
apelsinmarmelad. gul lök. Skala och skär grönsaker i grova bitar, lägg dem i en kastrull med fläsksidan, slå på kallt vatten och koka upp, skumma väl och småkoka i ca 1½ timme
Stycka kycklingen i serveringsbitar och pensla under eller på skinnet med apelsinmarmelad. Skala och klyfta löken, sjud den mjuk i grädden under lock på svag värme
Vänd i svamp, zucchini, vitlök, lök och nötter. Fintärna vitlök och lök, fräs 5 minuter i olja med rosmarin i kastrullen på medelvärme. 1 schalottenlök. 1 vitlöksklyfta. 1/2 dl apelsinmarmelad, skotsk typ