Apelsinmarmelad lök recept

Studentpasta

Studentpasta

När jag var tonåring åt jag apk-limpmacka med makrill i tomatsås och apelsinmarmelad. Så enkelt och nyttigt tillsammans med kokt ägg eller äggröra till exempel, eller till keso med hackad rödlök och färsk persilja

köpstopp

Tångkaviar, tahini, jordnötssås, lingonsylt, hallonsylt, apelsinmarmelad. Här finns äpplen, tomater, lök
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Tillsätt löken, moroten och sellerin och stek tills de är mjuka och börjar ta färg. 2 tsk smör4 skivor bacon, strimlad1 gul lök, hackad1 morot, tärnad2 stjälkar selleri, i bitar1 msk konjak2 msk grand marnier1. 5 dl kycklingbuljong4 apelsiner, pressade2 tsk apelsinmarmelad utan skal1. 1 gul lök. 2 tsk apelsinmarmelad
Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmeladen. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad

Fläskfilé i läcker pestosås

Rör ner peston i stekskyn, koka upp och späd med vispgrädde lite i sänder, tillsätt whiskyn och apelsinmarmeladen

Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

 Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad.  Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefära i pannan och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min.  Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmelad. 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 cm färsk ingefära. 1 msk apelsinmarmelad

Grillad inkokt fläsksida med glaze

apelsinmarmelad. gul lök. Skala och skär grönsaker i grova bitar, lägg dem i en kastrull med fläsksidan, slå på kallt vatten och koka upp, skumma väl och småkoka i ca 1½ timme

Apelsinkyckling med ljum sallad

Stycka kycklingen i serveringsbitar och pensla under eller på skinnet med apelsinmarmelad. Skala och klyfta löken, sjud den mjuk i grädden under lock på svag värme

Marmeladspjäll med kamutvetesallad

Vänd i svamp, zucchini, vitlök, lök och nötter. Fintärna vitlök och lök, fräs 5 minuter i olja med rosmarin i kastrullen på medelvärme. 1 schalottenlök. 1 vitlöksklyfta. 1/2 dl apelsinmarmelad, skotsk typ