Ansjovisfylld strömming recept

Ansjovisfylld strömming i ugn

Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje strömmingsfilé. 600 g strömmingsfilé.  Sätt ugnen på 225º

Ansjovisfylld strömming i ugn

600 g strömmingsfilé. 4 personer. 2½-3 dl vispgrädde. 1½ små burkar. 1½ msk kapris. 1½ msk dijonsenap. 2½-3 vitlöksklyftor

Ansjovisfylld strömming med oliver

Bred ut strömmingen med skinnsidan ner. 500 g strömmingsfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Låt ansjovisen rinna av och mosa den med en gaffel

Ansjovisfylld strömming

Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Panera strömmingsfiléerna på båda sidor. Hetta upp ytterligare 1 msk matfett och stek resten av strömmingen på samma sätt. 16 strömmingfiléer

Stekt ansjovisfylld strömming

Rensa och bena ur strömmingarna. Fyll strömmingsflundrorna med ansjovisfiléerna och ägg-löksmeten. 12 strömmingar

Strömmingsburgare

 Skölj och lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta lätt och peppra strömmingen