Anka portvin recept

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Häll på vin, portvin och marmelad. 0,5 dl socker, den här gången blev det ljus muscovado 2 dl rött vin 1 dl portvin 1 burk körsbärsmarmelad. 1 dl portvin
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat
Ankbröst med

Ankbröst med

AnkaGör snygga snitt i ankfettet, gärna rutmönster, lägg brösten med fettsidan ner i het panna. Häll i en halv flaska portvin, koka återigen ner till omkring tre deciliter
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen. Rör ihop maizena och lite madeira eller portvin kallt i ett glas och tillsätt det under omrörning för att reda apelsinsåsen
Ankleverterrin

Ankleverterrin

portvin eller Sauternes). Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl. Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum
Min anklevermousse

Min anklevermousse

) som jag fått när jag köpt hel, fryst anka. Tillsätt portvinet, och fortsätt steka på medelvärme, medan portvinet långsamt reduceras och levern tillagas
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Anka med apelsinsås. Koka ner portvinet till ca hälften återstår. Det behövde luftas lite men passade sedan fint till både grytan och ankan

Valborgsmeny

Kaffemarinerad anka med päron- och endivraguDessert. Koka upp portvin, rödvin, honung och dragon. Huvudrätten, efter ett recept av Marcus Samuelsson, är kanske egentligen lite för kraftig i smaken för att matcha vinet, men vi har lagat detta förut och det är en helt fantastisk rätt på anka
Portvinskokad rödkål

Portvinskokad rödkål

När jag var i Tyskland en gång så åt jag anka och Blaukraut. Undantaget var att det var äpple och kanel i och det var otroligt gott med både sött och syrligt till den ugnsstekta ankan

Gratis är tydligen gott

Mina föräldrar åt det till anka och jag till risoniotto. Portvinskokt steklök. Då har du goa lökar, samt en finfin portvinsreduktion