anka,. Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron. Anklevermousse 50g/personVitt rostbröd 1 skiva/personMoget päronFikonmarmelad efter smakSmörSkär ut brödet i den storlek och form du vill ha
En härligt mumsig amerikansk äppelpaj, en sådan som Farmor Anka brukar göra. Den skalar, skivar, kärnar ut på sekunder,fungerar på äpplen, päron, potatis etc
Kaffemarinerad anka med päron- och endivraguDessert. Huvudrätten, efter ett recept av Marcus Samuelsson, är kanske egentligen lite för kraftig i smaken för att matcha vinet, men vi har lagat detta förut och det är en helt fantastisk rätt på anka
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Första rätten var en vichysoisse- en kall soppa gjord på purjolök och potatis med "massor av grädde" och ankconsommé (eller fettet från ankan som kommer när man steker den)
Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Utmärkt lätt aromatiskt vittjut med personlig, mineralisk frukt med toner av melon, apelsin och moget päron
Ett semesterminne återskapades i köket när vi lagade risotto med gorgonzola och päron, en piggig fisk lagades till och David Batras oheliga köttbullar gjorde succé
Skär ankan i skivor och servera med päron, potatis, sås & sockerärtor. Vi hade bestämt oss för att göra Anka idag & vad glada vi blev när vi hittade ett trevligt recept i dagens DN