Anka apelsinjuice recept

Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

slå på vinet, apelsinjuicen och buljongen, koka upp och häll i granatäppelsirapen, lägg i ett lagerblad och mejramen
Anka med apelsinsås och savoykål

Anka med apelsinsås och savoykål

Ingredienser Ugnsstekt anka 1000 g färsk anka (eller ankbröst) 1 tsk korianderfrö 0,5 tsk torkad kummin 1 tsk svartpeppar hel 4 kvistar färsk timjan 4 kvistar mejram 2 kvistar färsk persilja 1 klyfta vitlök Apelsinsås 0,3 dl socker 0,3 dl färskpressad apelsinjuice 3 msk kycklingfond 1 msk rumstempererat smör 1 msk mjöl eller Maizena 1 msk rivet apelsinskal sherryvinäger salt och peppar Sauterad savoykål 200 g savoykål 3 msk vatten 2 msk smör
Anka citrus

Anka citrus

apelsinjuice. Skär ett rutmönster i skinnet på ankan och stek filéerna på skinnsidan i några minuter på medelgod värme tills skinnet är knaprigt
Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

Dra bort grytan från värmen och rör i apelsinjuice, vin, fond och salt. Blanda ner smöret, rör så det smälter och servera såsen till kyckling eller anka
Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Anka. Riv zesten från apelsinen, filea apelsinen i hinnfria klyftor och lägg åt sidan på en tallrik (var noga med att ta vara på all apelsinjuice till såsen)
Ankbröst till nyår?

Ankbröst till nyår?

Jag är väldigt svag för anka, och jag minns tillbehören som en positiv överraskning. Häll i apelsinjuicen, socker och kycklingbuljong i en stekpanna

Mocktails

5 dl apelsinjuice. 5 dl apelsinjuice. Har ni varit på babyshower. Jag intog min första i söndags. Dessförinnan hade jag bara hört talas om dom
Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Tillsätt apelsinjuice, fisksås, stjärnanis, socker, chili, citrongräs och krydda med svartpeppar. Jag fastnade för ett vietnamesiskt recept på anka i kryddig apelsinsås
Konsten att fira en hjälte

Konsten att fira en hjälte

Ankbröst skårades och marinerades experimentellt i olja, apelsinjuice, ingefära, timjan, kryddpeppar och vitlök
Julkalender: Lucka 6

Julkalender: Lucka 6

Ett minne från min barndoms jular är Pappa som sitter och slappar med en äggtoddy medan han inväntar det glada julkaoset som i vår släkt brukade bryta ut strax efter Kalle Anka

Påskhelgen i Stockholm

Anka med fänkål, fikon och chevrékräm. Frukostpersonalen servade med färskpressad apelsinjuice och te. Påskhelgen i Stockholm

Sprängd anka orange

Tillsätt vin, fond apelsinjuice och pressad vitlök. Jag har tidigare nämnt att anka i min värld är fåglarnas fågel är det gäller mat