Jag använde vitlökeni en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlöktill exempel
Apelsinsås. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Apelsinsås. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Blanda ner smöret, rör så det smälter och servera såsen tillkyckling eller anka. För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Ingredienser. Karamelliserat socker. Apelsinsaft. Apelsinskal. Blanda brunsås så mycket som behövs med fond och karamelliserat socker som lösts iapelsinsaft
Putsa fläskfilén och skär den iskivor. Borsta en av apelsinernai varmt vatten och torka den. Skala av det gula med t ex en potatisskalare och skär det i tunna strimlor
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Stek kycklingeni smör i en stekpanna. Lägg tillbakakycklingeni stekpannan. Fräs lök och paprikai smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspireradetillbehör, inte som iBerlin
Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog intemissat
Kryddigajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten. Grymt goda som tillbehörtill maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktisktlite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.