Amoz ytterfile recept

Amoz fetaostfyllda ytterfilé

Putsa filéerna och skär en skåra längs med utan att skära igenom. Hacka den marinerade vitlöken och skär fetaosten i små bitar

Amoz mustiga gratäng.

Skiva filén i cm-tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek och häll över köttet så det täcker

Amoz himmelska filé

Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det svalna på ett hushållspapper. Putsa filéen och skär en skåra i mitten men inte igenom

Amoz gyllengula gratäng.

Putsa filén på ev. hinnor, skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn dem lätt och krydda med salt och svartpeppar

Amoz goda gratäng.

Putsa köttet och skär i ca 1 cm skivor. Krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Bryn i smör och lägg över skivorna i en eldfast form