Och så den gudabenådade provensalska vitlöksmajonnäsen aioli. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Börja med att hacka lökarna och skiva fänkålen. Aioli. -) Aiolin som jag gjorde till har jag gjort tidigare, hittade receptet på 56kilo, så enkel men absolut lika god som en "riktig". 1 st fänkål. 1 st fänkål
Jag serverade med aioli och lite bröd till se som ville ha det. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Gör aiolin under tiden. Servera soppan varm tillsammans med aiolin och en bit gott bröd. Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar. 1 stånd fänkål. 1 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel
Tillsätt hackad selleri och fänkål. Aioli. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 fänkål. 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar