Aioli fänkål recept

Honungsglaserad fänkål med aioli

Klicka ut aiolinfänkålsskivorna, garnera med fänkålsdillen och servera. Lägg äggulorna till aiolin i en liten skål
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Börja med att hacka lökarna och skiva fänkålen. Aioli. -) Aiolin som jag gjorde till har jag gjort tidigare, hittade receptet på 56kilo, så enkel men absolut lika god som en "riktig". 1 st fänkål. 1 st fänkål
Bi's fisksoppa med aioli

Bi's fisksoppa med aioli

Fräs potatis, lök och fänkål i smör eller olja i en stor kastrull. Aioli. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska tillaga aiolin
Krämig fisksoppa med fänkål och ekologiskt vitt vin

Krämig fisksoppa med fänkål och ekologiskt vitt vin

Jag serverade med aioli och lite bröd till se som ville ha det. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Ansa och strimla fänkål och purjolök och fräs det mjukt i en gryta med smör. Aioli. 1 st fänkål. Skär fisken i bitar och skala räkorna
Laxsoppa med aioli

Laxsoppa med aioli

Tillsätt fänkål, purjolök och morötter. Smaka av och servera med lättmajonnäs blandad med riven vitlök till en aioli
Fiskgryta med saffran och aioli

Fiskgryta med saffran och aioli

Gör aiolin under tiden. Servera soppan varm tillsammans med aiolin och en bit gott bröd. Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar. 1 stånd fänkål. 1 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel
Lammgryta med Aioli

Lammgryta med Aioli

Fröna smakar lite som en mix av fänkål och oregano. Servera i djup tallrik på en bädd av grönsakerna, med en klick Aioli med hackad Bladpersilja till
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Tillsätt hackad selleri och fänkål. Aioli. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 fänkål. 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Fiskgryta med räkor och aioli

Fiskgryta med räkor och aioli

Skär fänkålen i tunna skivor. Aioli. Servera aiolin i en skål som tillbehör till grytan. 1 fänkål. 1. Skala och finhacka schalottenlöken
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Saffran är definitivt ett plus om man kan ha i, likaså fänkål. Server med en klick aioli och en bit focaccia