Afrikansk kycklinggryta - en favorit på vårt bord. 3 dl kokosmjölk. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. 3 dl kokosmjölk
Rör ner chilipeppar, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Ingredienser för 2 personer250 gr kycklingfilé50 gr finhackad gul lök1 klyfta vitlök1 msk rapsoljasalt och pepparca 2 cm finhackad chilipeppar (smaksak)1 tsk curry1 tsk ingefära1 msk tomatpuré1,25 dl kokosmjölk light1 tsk socker50 gr vindruvor i halvor1 tsk finrivet limeskal0,25 dl hackade cashewnötterharicots verts efter egen smakGör på följande sättStek kyckling i olja en stekpanna, tillsätt löken efter en stund
Kokosmjölk använder man i både kött- och fisksåser i Tanzania, där receptet kommer ifrån. Länge tänkte vi lägga in recepten från den afrikanska buffé som vi tillsammans lagade och nu äntligen finns de här
Afrikansk vitkålsgryta med kokosmjölk. Häll i kokosmjölken. Den här kanongoda, afrikanskinspirerade, krämiga vitkålsgrytan är en av dessa nya maträtter
Afrikansk kyckling. 1 1/2 dl lätt kokosmjölk. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. 1 1/2 dl lätt kokosmjölk
Häll i kokosmjölken och smula ner buljongtärningen samt periperin. Efter att ha kikat på lite olika recept föll valet på denna härligt gula afrikanska böngryta med kryddad kål från Tanzania
Falsk sötpotatis i kokosmjölk som serveras med fuskfufu och stekt indisk ost, hmm. Receptet hittade jag för många år sedan på en hemsida om afrikansk mat
Den här grytan med afrikanska smaker är helt vegan, och smakar gott till ris eller quinoa. Mixa ihop kokosmjölk och cashew- eller jordnötspasta och häll i
Blanda morötter, blomkål, lök, vatten, buljongtärningar och afrikansk krydda i en gryta. Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor
Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Tillsätt tomaterna, kokosmjölken & buljongtärningen. Den här sydafrikanska linsgrytan med banan och kokos är ett bevis på att god och nyttig vegetariska mat inte behöver vara varken dyr eller krånglig att laga
Jag kan inte återskapa allt det där, men jag kan laga en soppa med smak av sötpotatis och kokos, och jag kan sätta på en CD med afrikansk musik och återfå lite "hemlandstoner"
Den här mycket goda sidorätten brukar vi äta tillsammans med falsk sötpotatis i kokosmjölk (se här). ½ - 1 tsk afrikansk krydda (se här). ½ - 1 tsk afrikansk krydda (se här)