Afrikansk vitkålsgryta och berberekryddade kikärtsbiffar
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Afrikansk vitkålsgryta med kokosmjölk
  • 1 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta 500 g vitkål
  • 2 morötter 1/2 - 1 tsk gurkmeja
  • 2 - 3 tsk afrikansk krydda (se här)
  • 3/4 - 1 tsk salt
  • 1 burk, 400 ml, kokosmjölk
  • 2 - 3 msk tahina (en smet gjord på sesamfrön som ofta återfinns bland orientaliska varor i matbutiken, kan ersättas med osötat, slätt jordnötssmör)
  • Berberekryddade kikärtsbiffar
  • 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalsora burkar med konserverade kikärtor
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 2 ägg 2 msk potatismjöl
  • 1 ½ - 2 dl ströbröd
  • 1 msk fond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 - 3 tsk berberekrydda (se här)
  • ½ tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.