Abborrfile lök recept

Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

Dressing1 gul lök 1 röd paprika 4 klyfta vitlök 1 tsk basilika (färsk) 5 msk strösocker 3 msk ketchup 3 msk senap 0,75 dl vitvinsvinäger 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 3 dl olja. 1Abborre med kantareller2-3 abborrfiléer (beroende på storlek) smör (till stekning) vetemjöl salt citronpeppar färsk gräslök färsk dill kantareller (gula)
Stekta abborrfiléer med lök

Stekta abborrfiléer med lök

Skala och skiva rödlöken i inte alltför tunna ringar. Lägg upp filéerna och löken på tallrikar, häll generöst av det brynta smöret över, garnera med en dillvippa och servera med nykokt potatis
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Ansa och skiva färsklöken. Lägg potatis och lök i mitten av foliearken. Blanda ner gräslöken. färsklök. gräslök (finhackad)
Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Fräs löken och morotstärningarna i smör. 2 msk gul lök, hackad. Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Strö över löken när fisken vänds och är så där härligt gyllenbrun, salta och peppra. Sprinkla över citronjuicen och slå i grädden, dra ifrån värmen och kasta i gräslöken
Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron  och pressad potatis

Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron och pressad potatis

600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron (saften) 5 dl grädde 3 msk gräslök 50 g löjrom 1 dl plockad dill (spar stjälkarna till potatisen) 800 g potatis, skalad 2 msk smör dillstjälkar salt
Aborrfilé med sellericrème och flädermarinerade betor

Aborrfilé med sellericrème och flädermarinerade betor

Skala och finhacka löken. Blanda smöret med lök, kapris, citronskal, gräslök och salt. 50 g smör1/2 gul lök2 msk kapris1 citron, rivet skal1 msk hackad gräslök eller hack av det gröna från purjolöken2 krm saltBlomkål. 1/2 gul lök. 1 msk hackad gräslök
Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Tag fram Aluminiumfolie och laga två stycken lagom stora ark av en bit folie, just så stora att du får plats för några abborrfileér och tillbehören
Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

Hacka löken fint och tillsätt den i skålen med fisken. 200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Servera sedan med kokt nypotatis och med någonting vi i Österbotten kallar för pikka laka (En del av vattnet man kokat potatisen i, några lökringar, gräslök, hackad dill, 3-5 msk ordentligt smör, beroende på hur mycket vatten man använt, och lite salt). 1 gul lök. 1 msk hackad gräslök

Abborrsoppa med vitlökscrème

Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde

Matäventyr på Gotland

Riv vitlöken och blanda allt med färsen. Skala och grovhacka löken. Stek lök och zucchinitärngar. J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna. 2 röda lökar. 2 röda lökar

Halstrad Abborre med grönsaksvulkan

Skär och hacka Gul Paprika, Färska Champinjoner och den röda löken. 5 st röd lök(ar). 1. Skala och lägg Potatisarna i en kastrull med vatten och koka tills de är lagom mjuka

Byxad abborrfilé från grillen.

Ansa och hacka löken fint, ta även med av det gröna. Lägg ut lök och grovt hackad persilja på ett fat som rymmer abborrfiléerna och häll på olja och citronsaft

Schalottenlököverbakad abborrfilé

Kör lök, gräslök och rumsvarmt smör i matberedaren,. Koka de skalade lökarna i lite lättsaltat vatten i 20 minuter. Fördela löksmöret på fisken och sätt in den i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. 1 stor knippa gräslök. 8 st schalottenlökar