Skala och skiva rödlöken i inte alltför tunna ringar. Lägg upp filéerna och löken på tallrikar, häll generöst av det brynta smöret över, garnera med en dillvippa och servera med nykokt potatis
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Strö över löken när fisken vänds och är så där härligt gyllenbrun, salta och peppra. Sprinkla över citronjuicen och slå i grädden, dra ifrån värmen och kasta i gräslöken
Skala och finhacka löken. Blanda smöret med lök, kapris, citronskal, gräslök och salt. 50 g smör1/2 gul lök2 msk kapris1 citron, rivet skal1 msk hackad gräslök eller hack av det gröna från purjolöken2 krm saltBlomkål. 1/2 gul lök. 1 msk hackad gräslök
Hacka löken fint och tillsätt den i skålen med fisken. 200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Servera sedan med kokt nypotatis och med någonting vi i Österbotten kallar för pikka laka (En del av vattnet man kokat potatisen i, några lökringar, gräslök, hackad dill, 3-5 msk ordentligt smör, beroende på hur mycket vatten man använt, och lite salt). 1 gul lök. 1 msk hackad gräslök
Riv vitlöken och blanda allt med färsen. Skala och grovhacka löken. Stek lök och zucchinitärngar. J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna. 2 röda lökar. 2 röda lökar
Skär och hacka Gul Paprika, Färska Champinjoner och den röda löken. 5 st röd lök(ar). 1. Skala och lägg Potatisarna i en kastrull med vatten och koka tills de är lagom mjuka
Ansa och hacka löken fint, ta även med av det gröna. Lägg ut lök och grovt hackad persilja på ett fat som rymmer abborrfiléerna och häll på olja och citronsaft
Kör lök, gräslök och rumsvarmt smör i matberedaren,. Koka de skalade lökarna i lite lättsaltat vatten i 20 minuter. Fördela löksmöret på fisken och sätt in den i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. 1 stor knippa gräslök. 8 st schalottenlökar