Ypperlig mat att göra av överblivenjulskinka alltså. Annan skinka går också bra naturligtvis. Fortsätt med hälften av osten, resten av purjolöken och skinka i skivor/strimlor/tärningar (jag gjorde små “rosor” av ihopknycklade skinkskivor)
lite tomatsås (jag hade lite överbliven tomatsås i frysen men recept finns här). På Matplatsen hittade jag inspiration till detta receptet som är små cannelloni fyllda med skinka, zucchini och ost
Stek skinkan lite lätt och lägg i en ugnsfast form. Bred ut grädden över skinkan. IngredientsCa 800g överblivenjulskinka eller kassler5 dl vispad grädde3 msk sherry, portvin eller liknande (kan uteslutas)1 dl rödvin2 dl chilisås (ketchupvarianten)SvartpepparRis. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. 40 Minutes Ca 800g överblivenjulskinka eller kassler
Nu när julskinkan ligger på lur i kylskåpet i väntan på en god â€rest-middag†så är nog detta det absolut godaste jag vet att göra av just överblivenjulskinka
Rester efter julhelgens frossande verkar ge en del människor får dåligt samvete – Kanske det beror på att vi lite till mans inte vill kasta överbliven mat