Jag tycker även att de många köpta varianterna är alldeles för söta, mer som sylt faktiskt. Jag vill gärna inte ha mitt äppelmos helt slät, så jag låter äppelmoset ha kvar lite bitar av äpple
Att tillsätta socker till vanligt äppelmos eller sylt är egentligen en effektiv bevaringsmetod. Osötat äppelmos är perfekt på gröten, som ingrediens i desserter eller går bra att använda i bakning där det kan ersätta smör/kokosolja helt eller delvis och gör att bakverken blir saftiga utan tillsatt fett
Sylten håller i ett par månader om den är oöppnad i kyl, annars ett par veckor. Eller helt enkelt bara är väldigt sugen på äpplen och köper ett gäng i affären, då tycker jag att du ska göra detta äppelmoset
Älskar mitt egna hemgjorda äppelmos. Jag tycker det är skönt att veta vad som finns i min mat jag äter och jag vet att diverse sylter och mos är det extremt mycket skit som vi inte behöver
Jag gillar att göra mitt äppelmos riktigt ”chunky” – alltså med ganska mycket bitar kvar i moset. Sedan när det är dags att koka sylt eller mos, så låter man de ”tomma” stängerna koka med i smeten och vips så har man fått ur den sista vaniljsmaken ur dem också
Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Sylt, äppelmos eller annan fyllning. Det vore helfestligt om ni kunde slänga in en kommentar med era bästa (söta) tips på vad man kan göra med äppelmos
Däremot must & sylt utan konserveringsmedel elller socker är lite trixigt. Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos
Sylt, äppelmos eller annan fyllning. Det vore helfestligt om ni kunde slänga in en kommentar med era bästa (söta) tips på vad man kan göra med äppelmos