En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
Lite molnigt väder idag fast det känns ändå sommar härligt. Mitt mål är ju att ta mig runt hela innan sommaren är slut och det känns nästan som om jag kommer att klara den snart, snart
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt. 1/2 vaniljstång. 1/2 vaniljstång finrivet skal av en liten ekologisk citron
Igår kände jag mig som skräddaren som först skulle sy ett par byxor som sen blev en skjorta som sen blev ett par handskar som sen blev en mössa som till sist blev ingenting
Säsongens älgjakt är i full gång och jag känner mig faktiskt hedrad som blivit inbjuden delta i årets näst sista älgjakt och medan vi vandrar längs den smala skogsvägen in till stället där kafferasten och en god "skogspicknik" skall avnjutas går tankarna mina tillbaka till en episod där det var vi, min kompis, och jag som var det "jagade" och byte i skogen den gången
Efter flytten har vi nära till en Citygross-butik. Det känns uppfriskande för mig, som inte riktigt gillar de stora kedjornas dominans av egna varumärken
Salta och peppra ostfyllningen och stoppa i blomman/blommorna. Man kan t ex fylla paprikor och baka i ugnen, äta som dipp till cruditéer, blanda med kokt färskpotatis, ha på smörgåsen och så vidare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.