Hela äppelbitar kokades och kördes sen igenom en passertillsats på assistenten hon hade. Låt puttra på låg värme ett par minuter under omrörning så sockret smälter in i moset
Igår var det ju den traditionella Pancake Sunday och vem är väl jag att motsätta mig det Det blev några riktigt goda proteinpannkakor påäppelmos som toppades med jordnötter gojibär, mullbär, kokosflakes och äppelmos
Men jag bläddrar gärna i farmors receptbok för att få inspiration till recept påpaleovis och jag kan än idag känna hur mormors sockerringar smälte i munnen
Hallonkräm påPaleovis. I går kväll njöt vi av nykokt hallonkräm med kokosmjölk. Helt underbart. Jag har tidigare skrivit om problematiken med att koka kräm och inte kunna reda med potatismjöl
Äppelmos är om möjligt ännu enklare att koka än sylt och minst lika gott. Nu när sommarens sylt är slut är det dags att fylla på med mos så att man har något att ha till gröten eller yoghurten på morgonen
Nu var det dax och ikväll kokades det äppelkräm påpaleovis och oj vad gott det var. Att leva och äta enligt Paleo kan vara en utmaning på många sätt men ändå så spännande och roligt på samma gång
Äppelmos är för övrigt superlätt att göra. Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
Skotska ägg passar lika bra påpåskbuffén som i picknick-korgen. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen (det går väldigt lätt om du har en skål med kallt vatten som du doppar händerna i mellan varje färsbulle)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.