Leilas lemon curdTvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
En favorit i äppeltider. Hittade receptet hos Li på Våning & Villabloggen för några år sedan. I fredags blev årets första laddning äppelmust klar, och andra laddningen står och gottar till sig i matkällaren as we speak
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Koka äpplena under lock tills de mosar sig och rör då och då
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Nu i dagarna provade jag ett nytt enkelt recept, har för mig jag testade förra året också och blev himla nöjd för det blir verkligen ett riktigt MOS och smakar så mycket äpple det bara kan göra
Men idag blev dagen då ett superenkeltäppelmos hamnade i magen. Superenkelt. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.