Smula jästen i en bunke.
Tillsätt ljummen mjölk och flytande margarin.
Tillsätt salt, ägg, socker, havrekli och mjöl.
Arbeta ihop degen tills den släpper bunken.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.
Kavla ut degen till en rektangel ca. 30x40 cm på mjölat bakbord och lägg den i en smord långpanna eller på bakplåtspapper.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och tryck ner klyftorna lätt i degen.
Pudra över kanel och 1 msk socker.
Jäs brödet i 30 minuter och grädda därefter i 200 grader i ca. 20 minuter.
Låt svalna och skär i 24 bitar
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil
Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inteihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fickmig att lägga det i sparahögen var nog farinsockretitoppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Galet goda bounty bitar♥ Ett måste till julbaket. Recept kommer från minfavoritbaktidning Hembakat. Rulla bollar av degen och lägg dem på en tallrik med bakplåtspapper
Blanda smöret med de andra ingrediensernai en matberedare och arbeta ihoptill en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.