Äppelbröd i långpanna, ca 24 bitar
perosm
perosm

Äppelbröd i långpanna, ca 24 bitar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 100 g flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 dl havreklica
  • 8 dl ljust fullkornsvetemjöl
  • 4 äpplen
  • 1 msk socker
  • kanel

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke.
    Tillsätt ljummen mjölk och flytande margarin.
    Tillsätt salt, ägg, socker, havrekli och mjöl.
    Arbeta ihop degen tills den släpper bunken.
    Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.
    Kavla ut degen till en rektangel ca. 30x40 cm på mjölat bakbord och lägg den i en smord långpanna eller på bakplåtspapper.
    Skala, kärna ur och klyfta äpplena och tryck ner klyftorna lätt i degen.
    Pudra över kanel och 1 msk socker.
    Jäs brödet i 30 minuter och grädda därefter i 200 grader i ca. 20 minuter.
    Låt svalna och skär i 24 bitar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.