Räk- och paprikapanna
perosm
perosm

Räk- och paprikapanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 personer, 20 minuter
  • 800 g oskalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g färska champinjoner
  • smör och rapsolja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
  • salt och peppar
  •  
  • Att äta till
  • ris
  • blandad sallad
  • bladpersilja till garnityr

Beskrivning

    1. Skala räkorna och ställ dem svalt. Strimla paprika och rödlök. Skiva svampen.

    2. Fräs paprika, lök och svamp i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och späd med grädde och vatten. Krydda med paprikapulver direkt i vätskan och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till simmig konsistens. Smula i en tärning buljong och låt allt sjuda 5-6 minuter.

    3. Smaka av med salt och peppar. Först nu vänds räkorna ned och grytan lyfts av spisen så räkorna bibehåller sin volym. Servera med ris och blandad sallad. Garnera med bladpersilja som både smakar gott och ser trevligt ut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.