Älgstek rödvin recept

Älgstek i gjutjärnsgryta

Älgstek i gjutjärnsgryta

Tillsätt kalvfond, viltfond, rödvin, timjan och trattkantarellerna. 600 g fin älgstek. 3 dl rödvin. Gnid in steken rikligt med salt och peppar
Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

När ris och sås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar med kantarellsåsen och njuter med rödvin och en tänd brasa
Älgstek a la Morberg

Älgstek a la Morberg

I lördags så lagade vi en suuuupergod älgstek a la Morberg. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar
Älgstek med trattkantareller

Älgstek med trattkantareller

Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. När jag dels fått en älgstek och dels plockat trattkantareller så var det ju till att göra något av det
Älgstek

Älgstek

Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Det är helt efter Per Morbergs recept, vi plockade bara bort rödvinet
Älgstek

Älgstek

1kg älgstek, fransyska. 2dl rödvin. 1kg älgstek, fransyska. 2dl rödvin. Älgstek. En klassisk söndagsstek av älg
Älgstek med äpple och lök

Älgstek med äpple och lök

Rödvin är gott till. 1 liten knubbig benfri älgstek från ungdjur. Bryn steken runt om. Skala äpplena och löken
Älgstek med bacon

Älgstek med bacon

1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper. 2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad. 4 Torka av älgsteken och salta den runtom. 5 kg älgstek. 5 dl rödvin
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 st. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek. 2 dl rödvin
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

1 kg älgstek. 12 dl rödvin. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Tjälknöl

Tjälknöl

Tjälknöl (1 kg)1 st fryst älgstekLag7 dl vatten3 dl rödvin1 dl salt2 tsk rårörsocker1 tsk krossade svartpepparkorn1 tsk torkad timjan2 stora delade vitlöksklyftorLägg älgsteken i en ugnsform och ställ in den i ugnen, sätt ugnen på 100 grader. 1 st fryst älgstek. 3 dl rödvin
God och rejäl älggryta

God och rejäl älggryta

1 kg älgstek. 1/2 flaska rödvin av god sort.   1 kg älgstek. 1/2 flaska rödvin av god sort. Dags för ännu en gryta
Guinness älggryta

Guinness älggryta

1 kg älgstek, trimmad och skuren i tärningar. 1 dl rödvin. 1 kg älgstek, trimmad och skuren i tärningar. 1 dl rödvin