Älgstek citron recept

Dubbelmarinerad älgstek

Här kommer ett recept på älgstek(eller den stek du nu har)som jag tyckte var kalasgod , Ingrid Jervström har precis gett mig receptet
Örtdoftande älgstek

Örtdoftande älgstek

Skär små hål i köttet och fyll med det gula av skalet från citronen, spansk peppar, timjan och rosmarin
Brässerad älgstek med brysselkål

Brässerad älgstek med brysselkål

Aroma) 1 citron 1 msk honung 1 tsk svartpeppar olivolja. Älgstek med sås1 kg högrev (älg) 1 morot 0,25 rotselleri 1 gul lök färsk timjan lagerblad 1 kanelstång 2 köttbuljongtärningar 4 dl vatten svartpeppar 0,5 l rött vin 2 msk svartvinbärsgelé maizenaredning (till såsen) honung (till såsen)
Höst och älgstek

Höst och älgstek

Till förrätt blev det kronärtskockor med smör, citron och havssalt. Hösten är här med älgmiddag   Jag tror alla har märkt att dagarna har blivit kallare och luften mer frisk
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Stroganoff på älg

Stroganoff på älg

Gjorde en älgstek för ett tag sedan, resterna gjorde jag en stroganoff på. Saften från en halv citron.   Skär den färdiga älgsteken i strimlor och värm den i såsen
Citrontryfflar

Citrontryfflar

Sila bort det rivna citronskalet och koka upp på nytt. Citrontryfflar,. 1 citron. Lägg grädde, urskrapad vanilj, 1 msk citronsaft och rivet citronskal i en gryta. 1 citron
Salt&Peppar fyller 12 år

Salt&Peppar fyller 12 år

Riktigt fräsch smak från citronskalet. Numera pressar jag allt som oftast även citronsaften. Det är en riktigt frisk smak från rabarbern och citronen som bryter av fint mot den vita chokladen och de färska jordgubbarna

Älgragu med citron och rosmarin

Skölj citronen i ljummet vatten. 600 g älgstek. 1/2 citron. 1/2 citron. Älgragu med citron och rosmarin. 4 portioner

Bräserad älgstek med grönsaker

Smaka av med citronsaft, salt och peppar. saften av 1/2 citron. 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta

Sås al tonno

Servera såsen rumstemprerad till älgstek eller rostbiff och klyftpotatis. Citron. B örja med att tillverka en aioli genom att separera tre ägg-gulor i en bunke

Bortglömd tjälknöl – poppis picknickmat

saften från en halv citron. Ursprungligen kommer tillagningssättet från Ragnhild Nilsson (1926-2006) vars gubbe glömde bort älgsteken i ugnen, när han skulle tina den på svag värme