Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
I helgen när jag var hos svärföräldrarna bjöd svärmor på en riktigt god och enkel variant av marinerad rostbiff av älg, och jag tänkte nu dela vidare receptet med er
Har gjort denna köttgryta många många gånger sedan dess, ibland med nötkött och ibland med älgkött - båda blir lika bra (nej, älgkött blir alltid lite bättre förresten
1 1/2 kg fryst nöt- eller älgkött, t ex innanlår, rostbiff eller fransyska. 1. Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar
ytterlår går bra men just idag tar jag rostbiff. 1 kg älgkött. Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den