Älggryta med fond recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Här puttrar älggrytanmed lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Slå på fond, vatten och tranbärsjuice och låt koka upp
Husets älggryta

Husets älggryta

Späd med vin och vatten. Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. Krydda med salt, peppar och timjan
Älggryta med champinjoner

Älggryta med champinjoner

Lägg i grytbitarna och sila buljongen, koka upp smaka av medfond. Kalvfond (bång). Red grytan med maizena utrört i kallt vatten

Älggryta med bacon och steklök

vin, fond, vatten och tomater. Som jag nämnt så många gånger tidigare har vi turen att ha en kompis som ibland kan förse oss med älg
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Tillsätt fond, juice och vatten så att det täcker köttet. Red grytan med stärkelsen utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

Skölj ur stekpannan med ½ vatten mellan varje stekomgång och häll det i grytan. Red ev av grytan med mörk redning och smaka av med salt och peppar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytanmed pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Häll i vin, vatten, fond, lagerblad, enbär, gelé och kryddor
Älggryta med nypon & skockor

Älggryta med nypon & skockor

Min syster skickade ett meddelande igår med undran – lördag + höstrusk + gott vin + så mycket bättre + vad skall vi köra för långkok
Älgskavsgryta med svamp

Älgskavsgryta med svamp

Mustig älggryta som är lika god på älgskav (som här), grytbitar av älg eller älgfärs. Krydda med hälften av persiljan mot slutet av kokningen
Gästblogg – En smak av Karin

Gästblogg – En smak av Karin

Tillägnat Linda och hennes rötter från norr har jag här valt att bjuda er på en rejäl och mustig älggrytamed hemmagjorda gnocchi

Söndagsmiddagen

Jag hade haft en älggryta puttrandes på spisen hela eftermiddagen som blev söndagsmiddag med potatis i ugn och en fräsch sallad
Mustig älggryta

Mustig älggryta

Hon drog med sig i gran som föll rakt över vår telefonledning. Slå över marinaden, tillsätt fond och lagerblad
Mustig älggryta

Mustig älggryta

Älgkött är magert, så snåla inte med smöret. Häll på vatten, fond, balsamvinäger/portvin, lagerblad, kryddor, tomatpuré och låt småputtra i en timme
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Tillsätt fonden, svartvinbärssaften och vatten så att det täcker köttet. Servera med kokt potatis eller potatispuré och rårörda lingon
Älggryta med svamp och paprika

Älggryta med svamp och paprika

Strö över kryddgrönt och servera med potatis. 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter