I originalreceptet skulle 3 ägg knäckas ner i bechamelsåsen men jag avskyr äggstanning så vi undvek det och lade till ost istället. 500 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller lamm, bestäm själv). 500 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller lamm, bestäm själv)
200 g valfri, väl kryddad köttfärssås - gjord på nötfärs eller lammfärs. Fortsätt grädda i 200 grader 35 - 40 minuter, tills pajen fått fin färg och äggstanningen stanna i mitten. 200 g valfri, väl kryddad köttfärssås - gjord på nötfärs eller lammfärs
Vispa samman äggstanningen och häll i formen. tills äggstanningen stelnat. 400 g nötfärs. Apropå äta hälsosamt så kommer här en pastagratäng fylld med grönsaker, fiberpasta och härliga kryddor, och till det en vitamin-och mineralrik sallad
Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200°C ca 20 minuter. 400 g nötfärs. Mät upp mjölet i en bunke, lägg i kylskåpskallt Milda skuret i mindre bitar
Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll sedan över hela lasagnen. Av lasagnen (gjord på 1,8 kg nötfärs för att vara ganska precis) lyckades vi smälla i oss åtminstone 75 % bara till middagen