Kryddstark köttfärspaj
Milda.se
Milda.se

Kryddstark köttfärspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda mat -& bakmargarin
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • (eller Milda mat & bakmargarin i folie)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • pressade
  • 2 dl chilisås
  • ½ tsk curry
  • gärna orientalisk
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ msk chilipulver
  • 1½ -2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk

Beskrivning

    Mät upp mjölet i en bunke, lägg i kylskåpskallt Milda skuret i mindre bitar. Finfördela fettet i mjölet, med en gaffel, fingertopparna eller i en matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Värm ugnen till 225°C.

    Tryck ut degen i en osmord pajform ca 23 cm i diameter. Ställ in formen i kylen ca 15 minuter, förgrädda sedan pajskalet 10-12 minuter.

    Skala och hacka löken, fräs den i lite margarin. Lägg i köttfärsen och fräs den torr och smulig. Pressa ner vitlök, tillsätt chilisås och samtliga kryddor. Låt färsen puttra några minuter. Smaka av, köttfärsröran ska vara ganska kryddstark.

    Bred ut köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och blanda ner den rivna osten. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200°C ca 20 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.