Blanda vatten och socker i en kastrull. Pressa ner juicen från de två citronerna. Låt koka utan omrörning i ca 10 min eller tills blandningen fått en sirapslik konsistens
Pensla medcitronsirap Bred på ett lager med citron cheesecake frosting. Själva innehållet är oxå perfekt för sommaren tycker jag då den vita sammetsbottnen är lätt och sedan fylld med syrlig citron, en favorittårta för mig helt enkelt
Finriv citronskalet och tillsätt det tillsammans med farinsockret. Den här gången var jag lite wild n crazy och ringlade över en citronsirap istället för bara honung
Den varma kakan dränks medcitronsirap som sedan bildar en sötsyrlig sockrig hinna när den kallnat. Jag har använt vaniljsocker i den här kakan, och med det menar jag socker som legat i en burk med vaniljstänger (alltså inte syntetiskt vaniljsocker)
Smörj en form med avtagbar botten väl. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Rör mjölkfritt margarin och 150 ml strösocker tillsammans med 2 msk citronsaft
Citronsirap. sockret med citronsaften. citronsirap. Blanda sockret med citronsaften. Häll allt i formen och grädda för ca 30-35 min, eller kolla med en provsticka –
Alldeles krämigt och rejält chokladigt men med en syrlig citruston som pirrar lätt på tungan. Fördela citronsirapen över alltihop och bred över resten av marängen
Medan kakan gräddas tillagas citronsirapen. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Citronsirap. Vispa upp äggen och häll i mjölblandningen tillsammans med mjölken och saft och rivet skal från en citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.