Tillsätt salt, lingonsylt, socker, sirap & rågmjölet och blanda allt till en lös deg. Min mamma är ursprungligen från Finland men flyttade till Sverige någon gång under femtiotalet
Sep 2013. Vi började kvällen med Woody Allens nya film Blue Jasmine på Victoria och gick sen vidare ett par kvarter norrut mot Högbergsgatan 40 och italienaren Il Tempo
Ni vet när man ska baka något och man inte orkar vänta. Sådan är jag allt för ofta. Nu blev jag och barnen sugna på att baka hemmagjorda pepparkakor från grunden, men jag orkade inte vänta till i morgon
Den färdiga surdegsgrunden förvarar vi alltså i kylen tills i morgon kväll då vi ska sätta igång att baka med den (vi väntar in eventuella eftersläntrare och surdegar som inte riktigt kommit igång)
Koka upp grädde. Tillsätt chokladen och sjud sakta till allt är smält. Tillsätt smöret i små bitar. Montera in till slät smet Låt sedan stå på rumstempererat ställe 24 timmar
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Så gott. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.