Lägg i osten i omgångar i vinet och rör i zick-zack (inte i cirklar då annars osten kan dela sig). Låt sjuda försiktigt 5-8 minuter under fortsatt omrörning tills den tjocknar
Sitter just nu framför TV´n och kollar in Hockeymatchen mellan Schweiz och Sverige. -) Men vi fick iallafall försöka känna feelingen igår, när temperaturen liknade Cyperns med 30 grader. -) Så det blev en Passion Mojito som vi surplade i oss utan problem till tonerna av segervinnaren i årets Eurovison song contest 2013 - Emmelie de Forest. 3-4 tsk sockerlag med mynt2 st myntakvistar2 dl passionsfruktjuice1/2 passsionsfrukt3 msk vit rom2 dl krossad is1 st myntakvist till garneringSockerlag. 3-4 tsk sockerlag med mynt
Schweizernötstryffel. 200 gram schweizernötschoklad. 200 gram schweizernötschoklad. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Blanda ner en handfull maräng i tpt-blandningen. Japonaise-kräm. Rita upp 60-70 cirklar på bakplåtspapper, ca 50 mm i diameter. Koka socker och vatten till japonais-krämen till 110 grader
Günters tre söner hade kommit från Tyskland och Schweiz för att vara med. Han växte upp under andra världskriget i Tyskland, och när han var i 20-årsåldern flyttade han till Afrika där han startade upp tändsticksfabriker och hade ett gäng hundar och en miniantiloop som husdjur
Men, så slog det mig - det kan man ju. Denna torsdag gästar vi Schweiz. Fondant (i receptet anges att det skall anv smält fondant - jag kavlade dock ut min
- Man borde göra sådana där röror oftare. Han är en finsmakare som livfullt kan berätta när han käkade en pastarätt med fyra ostar i Schweiz – hur de olika smakerna kompletterade varandra inne i munnen
Som liten förrätt avnjöt vi såhär nära Italien en mozzarella-tomatsallad med pestodressing. I Schweiz hittar jag glädjande nog laktosfri mozzarella, vilket jag hittills inte funnit hemma i Sverige
Blanda müsli och filmjölk i en glasburk och låt det stå i kylen över natten. Till frukost tillsätts päronet skuret i mindre bitar och det hela toppas med några nötter
En blandad sallad av vanliga ingredienser som ofta finns hemma - korv, lök, ägg, tomater och ost. Emmenthaler är en rundpipig hårdost som härstammar från orten med samma namn i Schweiz
Här har jag tagit ett romerskt recept som brukar göras på nötkött eller lammfilé, som jag oftast gör det på, och i stället använt fina kalkonschnitzlar de säljer i affärerna här i Schweiz
) Manchego DO Valdehierro (den finaste) finns med i ostprovarbrickan från Falbygdens Ost tillsammans med Appenzeller Extra och Gruyère Reserve från Schweiz
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.