Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Jag använde mig denna gång av ett kryddat flingsalt från Halen Môn som jag mortlade och blandade i färsen, men det går att smaksätta med vilka kryddor du vill
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till
Fördela skinka och ost på varje rundel (+ev oregano ). Supergoda ost och skinkpiroger (24 st) X-tra BILD HÄR >>. och 400 g riven ost ( oregano om så önskas )
Perfekt om man är trött på att äta kokt broccoli och vill förnya sig lite. Jag gjorde faktiskt hälften av plättarna i ugnen och hälften i stekpannan – jag ville smaka båda sätten
Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven ost, peppar och baconet och rör ihop allt till en smet. Skölj spenaten och täck botten av pajdegen med spenat
Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.