Tina smördegen och veckla ut den, skär den i fyrkanter, jag gjorde fyra st så jag skar bort en bit smördeg för de måste vara i fyrkanter, vik in hörnen och tryck till
Slå över den kalla vätskan och lös jästen. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet
Rör hela tiden. Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet. 1Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. 1Hetta upp och låt blandningen sjuda, absolut inte koka. 1När den börjar tjockna, häll över krämen direkt i en skål och blanda ner smöret och rör tills det smält. 1Falska wienerbröd. 1Tina smördegsplattor. 1Vispa ägg och vatten, penslawienerbröden
Kyl alla ingredienser, även mjölet och sockret. Smula ner jästen i mjölken. Vik degen i tre delar (ett treslag) och vrid den ett kvarts varv så att du har skarven mot dig
Smula jästen i en degbunke. Blanda de två olika fyllningarna. Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan
6 500 g nötfärs (10 % fetthalt) 2 dl crème fraiche 1 portionspåse fransk löksoppa smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.