Kaffebröd

Kaffebröd

  • 16 Recept
kakor, bullar och winerbröd
Fusk wienerbröd

Fusk wienerbröd

Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Ugn 250º. Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig
Wienerbröd Spandauer

Wienerbröd Spandauer

Följ följande recept enligt bilderna till grunddegen för Wienerbröd.   Ca 32 stUgn. 250⁰C1 sats deg till Wienerbröd

Wienerbröd

Ta en tugga av ett wienerbröd, konsistensen är frasig och smälter i munnen. Mandelsmaken blandar sig med den lena vaniljkrämen
Wienerbröd!

Wienerbröd!

Ingredienser. 50g jäst. 2 1/2 dl mjölk. 2 ägg. 1/2 dl strösocker. 1 krm salt. 1,2 liter vetemjöl. 450g smör. 4 dl marsankräm
Wienerbröd

Wienerbröd

Populära inlägg. Kräft/räksoppa. En väldigt god och enkel soppa. 2 st morötter 1 msk smör 3-4 msk vetemjöl 1 l vatten 0
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Det här är nånting man egentligen borde baka om man ska få gäster, det blir huur mycket som helst så vår frys är proppfull
Wienerbröd steg för steg.

Wienerbröd steg för steg.

Att göra wienerdeg är inte det lättaste att göra hemma. På bageriet är det lättare. Men vi köper margarin plattor som är gjorda för wienerdeg
Wienerbröd med god smak

Wienerbröd med god smak

Gör så här. Kyl alla ingredienser innan baket, även mjölet och sockret. Sätt ugnen på 180 grader, men se till att ta ur bakplåten (den får inte vara varm)
Wienerbröd på längden

Wienerbröd på längden

2 längder Deg1 ägg1 msk strösocker1 krm salt 25 g jäst 100 g kallt smör/margarin2½ vetemjöl Fyllning 2½ dl vaniljkrämGlasyr1 dl florsocker1 msk vattenKoka vaniljkräm och låt den kallna
Wienerbröd med chokladfyllning

Wienerbröd med chokladfyllning

Jag är en chokladfanatiker men har aldrig tyckt om att blanda choklad med något annat. Jag vill ha chokladen som den är
Wienerbröd à la Kerstin

Wienerbröd à la Kerstin

Sätt ugnen på 220 grader. Arbeta in smöret i mjöl, socker och salt. Smula jästen i den kalla mjölken, rör om och låt stå ett tag tills jästen lösts upp
Wienerbröd utan kavling

Wienerbröd utan kavling

Vispa äggvitan till fyllningen och blanda i de malda nötkärnorna och sockret. Smula ner jästen. Tillsätt socker, mjölk och det uppvispade ägget
Wienerbröd på nolltid

Wienerbröd på nolltid

Vill du göra det enkelt för dig eller saknar du helt förkunskaper om bakning. Då har jag ett tips på hur du på ett kick gör wienerbröd med vaniljfyllning