13 schalottenlökar
2 chilifrukter 5 klyftor vitlök 1 knippe persilja 1 förp cocktailtomater 1 dl olivolja 2 dl vitt vin 400 g spagetti saltFinhacka lök, chili och vitlök. Grovhacka persilja och dela tomaterna. Fräs vitlöken, chili och löken i olivoljan. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop något, smaka av. Koka spagettin enligt förpackningen. Vänd ner spagettin med lökblandningen, tillsätt tomater och hälften av persiljan. Lägg upp på tallrikar och avsluta med mer persilja på toppen.
Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Häll i vinet och lägg ner musslorna. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar
Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg. Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga)
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.