Pasta vongole
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 13 schalottenlökar
  • 14 vitlöksklyftor
  • 11 röd chili
  • 11 dl finhackad färsk persilja
  • 1250 g körsbärstomater
  • 11 dl olivolja
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 1400 g spagetti
  • 1 svartpepparLägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!) Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.