1 svartpepparLägg
musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!) Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.
2 Varva pastaplattor med fyllningen. 3 Grädda 30 min mitt i ugnen 250 g färska pastaplattor. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolök och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja. Låt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor fräsa med ett par minuter
ör ett tag sen fick jag smaka på en god torskrätt hos mina föräldrar. I originalreceptet ska det egentligen vara bacon men igår gjorde jag och Johan en egen variant med några mindre ändringar
Lägg upp pastan på stora fat och lägg skaldjuren ovanpå. 500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba
Rör ner kokt pasta (t. Äntligen fick jag fatt i ett nät med hjärtmusslor. Receptet har jag lånat från Feskhandlar´n i Lomma fiskbil där jag hade beställt musslorna
=)I helgen lagades pastavongole. Vi var fem vänner som hade samlats för middag och pastan serverades i en stor skål mitt på bordet, som sig bör när man äter italienskt
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Koka pastan under tiden och sila av. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan
Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen. Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta
Krämig, gräddig pasta. Pasta Pappardelle. Servera med färsk pasta och toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnet och rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.