Servera till en stekt Fläskkarrémed Sallad, Citron och Örtsmör. Tillsammans med en Fransk grönsaksröra, Ratatouille, blir det en middag med många goda smaker
Gjorde en enkel ratatouille av gul lök, zucchini och krossade tomater som först fick steka sedan koka ihop med lite salt, socker och en skvätt balsamvinäger
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Smaka av med salt. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter medratatouille
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Häll tomatpuré i botten på en rund ungsform eller en ugnsform med runda hörn. Vi har gjort den vanliga grytliknade versionen på ratatouille några gånger
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Vänta tills innan servering innan du blandar den med salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.