Jag serverade med smaksatt lätt creme fraiche och kokta vaxbönor. När det serveras fisk som inte är panerad och grabbarna säger att det är jätte gott då känner jag att jag har lyckats i köket en vardag som denna
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Torsk med het mango och räkröra. Blanda limeskal, juice, chili och koriander med räkröran. I perioder är vi riktigt duktiga på att äta fisk, då kan vi äta fisk ett par gånger i veckan
Krydda fiskenmed salt och peppar. Vispa ihop grädde, yoghurt, mangochutney, tomatpurè- eller ketchup med salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås
Tillsätt kryddor, ingefära och vitlök. 13 klyfta vitlök, rivna. 1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.