Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Vit mjuk chokladmousse toppad medjordgubbaroch yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Smält den vita chokladen och smöret över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera medjordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Blanda alla ingredienser och fyll på med isbitar. Uteslut då vinet och tillsätt mer sockerdricka eller fruktsoda, alternativt använd ett alkoholfritt vin
Härliga primörer i form av vitoch grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Sjud bären med lite vatten och (eventuellt lite socker) ett par minuter – tar bort från spisen och mixa med en stavmixer – sila bort skal och frön till en havtornssås,
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitoch mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbaroch dekorerade med chokladhjärtan
VIT CHOKLADKRÄM MED PASSIONSFRUKT OCHJORDGUBBAR. Vänd ner de vispade äggvitorna undan för undan i chokladkrämen med stora luftiga tag, så att luften i äggvispet inte försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.