Denna härliga rödkålssallad med apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Börja med att rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg, tillsätt en nypa flingsalt
Under tiden kan du rosta pumpakärnor, strimla vitkål och riva bort grönkålen från dess stjälk. Dela brysselkålen i fyra bitar och stek i stekpannan så den får fin färg
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Jag testade min egen variant, och det blev så lyckat att jag gärna delar med mig av receptet. Moilas är goda och bra utan några konstigheter, men går inte att få tag på överallt
Tillsätt hälften av äggvitan, mandelmjöletoch bakpulvret och blanda försiktigt till en jämn smet. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Riv chokladen och mandelmassan och blanda med grädden. Förförande gott med choklad. Skär ett kryss i toppen på fikonen och tryck i botten i så att de öppnar sig
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Svamppizza med getost, fikon och serrano. En underbart god höstpizza med mustiga smaker. Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen
Och eftersom de inte bara lät sanslöst goda utan även var det så måste jag bara dela med mig här. Heddas recept låter som följande och det som stor inom () är det jag bytte ut mot i mina bollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.