Vinbärssylt till både glass och paté. Vinbärssylt till både glass och paté. Som jag skrev i måndags (publiceringen av detta inlägg blev inte riktigt som planerad), så ville jag göra något annat än en variant på cumberlandsås som tillbehör till patén
Repa och skölj bären. Skala päronen. Skär dem i bitar. Blanda vinbär, päron, vatten, strösocker och kanel i en gryta och sjud på svag värme under omrörning i ca 20 minuter
Röd vinbärssylt. Röd vinbärssylt. Har syltat och saftat hela helgen så nu kommer det sådana recept på löpande band här på bloggen, men är det bärtider så är det
Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig. Istället för att hälla ut den i slasken så omvandlade jag den till dessa delikata limpor
Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
De färdiga kroppkakorna serverade jag sedan med min hemkokta röda vinbärssylt. När jag var liten brukade mina föräldrar äta kroppkakor ibland men jag kan inte minnas att jag åt det
Då har jag tänkt att jag ska baka scones och dricka after noon tea, bland annat med min vinbärssylt och hemgjord clotted cream, men innan dess ska jag baka vinbärskaka, som mina närmsta grannar ska få en smakbit av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.