Viltköttbullar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g viltfärs, till exempel älg
  • 11 gul lök
  • 11 medelstor kokt kall potatis
  • 11 ägg
  • 12-3 msk viltfond på flaska
  • 11 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 13 msk grädde
  • 13-4 msk smör
  • 11-2 krm malen kryddpeppar
  • 1 rosmarinkvistarSå här gör du 50 minuter Skala och finhacka löken. Skala och riv potatisen fint. Blanda ägg, lök, potatis, fond, rosmarin och grädde i en bunke. Blanda i färsen. Forma köttbullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde. Bryn bullarna runtom i smör i en stekpanna i 4-5 omgångar. Lägg av dem på ett fat. Lägg sedan tillbaka köttbullarna i stekpannan och efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är precis genomstekta. Krydda med kryddpeppar. Garnera med rosmarinkvistar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 17

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.