Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt attlaga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar
Det beror på vilken modell du väljer. Ibland är vi helt enkelt inte sugna på attlaga mat, vi vill bara ha den färdig så vi kan sätta oss vid matbordet och stilla hungern
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagattidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
Koka ris eller använd färdigkokt från dagen innan. Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Atttillaga mat Sous Vide är outstanding. Crock Pot är det bara jag som använder, Sous Vide cirkulatorn mest Mattias och vakumförpackaren och Airfryer båda två
Gör som i Indien och tugga på fänkålsfrön efter kryddiga måltider för att magsyran ska lugna sig. Vägen till hälsa och välbefinnande går via munnen, via maten du stoppar i dig, säger Janesh Vaidya
Det blev Pasta Carbonara, med en rejäl parmesanhög, till middag igår (och lunch idag, givetvis) och en flaska av den alkoholfria sommarfavoriten Fentimans Ginger Beer, som finns att köpa på bl a Systembolaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.