2 Häll
av vattnet när pastan är al dente, d v s med lite tuggmotstånd och låt rinna av en stund tills vattnet runnit av. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
3 Stek
baconen knaprig.
5 Häll
den knaperstekta baconen och äggröran i kastrullen med pastan och rör om ordentligt.
6 Ställ
kastrullen med pastan och resten av ingredienserna på plattan igen, på svag värme och hetta upp i ca en minut. När såsen tjocknat en aning, är din Carbonara klar.
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Se tillattvattnet kokar ordentligt och lägg ner humrarna med huvudet först i grytan och lägg på locket
Sen skar jag en av dom runda bottnarna så attden skulle passa i mitten. Tårtan består egentligen av tre delar (vilket Olof gör) och jag valde två olika fyllningar till dessa tre delar
Vi kom fram tillatt det är många maträtter man ofta gör bara en gång, det är egentligen inte så många recept som görs mer än än gång varken hemma hos dom eller här hemma hos oss
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
Skölj körsbären och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Jag minns de söta körsbären, hur jag strosade runt barfota på vår bakgård, kliade på myggbett, räknade fräknar och spottade körsbärskärnor över hela gräsmattan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.