Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Kanske dumt att inte passa på att grilla ute nu när det är sommar, men ville gärna följa receptet
HONUNGSMARINERAD FLANKSTEK. Flanksteken sätter du in ca 15 minuter innan middagen ska serveras, vänder den efter halva tiden och sedan är den klar att ställa på middagsbordet
Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°
Sätt ugnen på 225-250 grader. Börja med att tina kycklingfiléerna, är de olika stora kan det vara lämpligt att dela vissa så att de inte blir ojämnt tillagade i ugnen
Huvudrätten i lördags bestod av en otroligt saftig torskrygg (allt beröm till Patrik för det var han som lagade fisken), en rotfruktspytt som smaksatts med kycklingfond och en grymma fisksåsen jag har bloggat om tidigare
Honungsmarinerad rapsgrisfilé med ljummen primörsallad, baconmarmelad och vispad örtkräm (8 port). För några veckor sedan blev jag inbjuden att vara med och tävla i Sveriges Bästa Rapsgrisrecept 2014 och jag tackade ja direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.