Dags för toppingen som idag bestod av vitlöksolja, ost, potatis och rosmarin. Då var det äntligen dags för oss att dra igång vårt stora test av vegetariska kassar och först ut är Årstiderna med deras vegetariska kasse för en person
Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Vegetarisk Färs. Skala vitlöken och pressa ner i havresmeten. Tillsätt den rivna gurkan, skala och pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar
Den gav mig däremot ingen supersmaksensation och tillverkade väldigt mycket disk vilket gör att dag två med Årstidernas matkasse även den landar på en stadig fyra
Veckans första måltid med Middagsfrids vegetariskamatkasse tycker jag var gott och jag tror det hade blivit ännu godare om jag vågat ha i lite mer av currypastan
Att skapa en matsedel utan mer eller mindre helt utan svinn, det är något matkasseleverantörerna är bra på, och vinnaren av de vegetariska kassarna jag testat hittills är Linas Matkasse
Här hemma hade vi enbart couscous så det fick det bli. Därefter grovhackade vi en förpackning bladspenat, och stekte den i en varm panna med en stor klick smör i några minuter tills vätskan kokad bort
En förpackning valnötter hälldes därför ner i en bunke tillsammans med grädde lite pastavatten, en pressad vitlöksklyfta, en halv förpackning riven pecorinoost, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt
Igår fortsatte vi att laga recept från den. Heja min vegetariska kokbok. 1 vitlöksklyfta. Tillsätt vitlök och paprikor och fortsätt steka på låg värme minst 20 minuter, rör om ofta, tills paprikan är mjuk och slak. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös. 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
Andra veckan var inte riktig lika vass med en salviapesto som jag gjorde om till vanlig pesto för att få tjejen att äta den, en mexikansk chili som praktiskt taget var tacos på Hälsans köks färdiga tacofärs och sen en potatisomelett (tortilla) med en sallad som vi faktiskt inte testade pga av flyttstress
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.