Denna gång en vegetarisk variant med stekt tofu istället för fisk. Återigen serverar jag med italienskt svart ris - men ta det ris ni tycker är godast, mina recept är oftast förslag, inte regler
Denna veckas vegetariska recept blir en smakrik ugnsrostad spetskålmed rosa rödbetsbulgur. I början hade jag svårt med inspirationen och kände mig lite tom i huvudet när jag skulle laga vegetariskt
1Chorizoslungad spetskål400 g spetskål 200 g färsk chorizokorv 65 g babyspenat smör, till stekning salt peppar. 1Picklade lingon250 g lingon 0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1 dl vatten
Grön jul syftar så klart på en vegetarisk jul men även på färre julklappar, försvarbar konsumtion och återanvändning av julpynt istället för att hela tiden köpa nytt och konsumera utan eftertanke
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.